Relaties, Rouw & Bemiddeling

Relaties met anderen en zelfzorg

Hoe ga je om met relaties en, net zo belangrijk, met jezelf?

IPADS: Intimidatie, Pesten, Agressie, Discriminatie, Sexuele Intimidatie

In onze samenleving worden we helaas geconfronteerd met diverse uitdagingen, zoals intimidatie, pesten, agressie, discriminatie, en zelfs seksuele intimidatie. Deze problemen kunnen ons allemaal treffen.

De rol van Houding-Gedrag-Communicatie

Dit heeft alles te maken met onze houding, ons gedrag en hoe we met elkaar communiceren. Of het nu op het werk is, in relaties met collega's, op straat, of zelfs thuis, onze interpersoonlijke relaties spelen een cruciale rol in ons leven.

Samen aan de slag

Als jij je hierdoor aangesproken voelt, laten we dan samen verkennen wat er precies gebeurt, hoe deze situaties zijn ontstaan en hoe we ze kunnen aanpakken. Jouw welzijn staat voorop.

Zorg voor jezelf

Net zo belangrijk als relaties met anderen is de relatie met jezelf. Hoe goed zorg je voor jezelf? Me-time is van groot belang voor ontspanning. Neem af en toe een dag vrij, gewoon omdat je even niets wilt doen. Sporten, een bezoek aan de sauna, of een ontspannende (bos)wandeling maken deel uit van zelfzorg. Het belangrijkste is dat je doet wat jou ontspant, ongeacht wat anderen denken. Je kunt niet altijd op "aan" staan.

person in red sweater holding babys hand
person in red sweater holding babys hand

Rouw en Verlies: Het Omgaan met Verlies

Rouwen is meer dan een emotie; het is een actief proces. Het vraagt om inzet en toewijding. Het gaat erom 'los te laten' of misschien wel belangrijker, om op een nieuwe manier om te gaan met wat ooit zo dierbaar was en waarvan je afscheid hebt moeten nemen.

Of het nu gaat om het verlies van een partner, kind, ouder, vriend(in), huisdier, gezondheid, baan, of huis, elk verlies brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee.

Uw Rouwproces: Een Persoonlijke Reis

Vaak komt er na verloop van tijd een moment waarop anderen denken dat je genoeg hebt gesproken over je verdriet. Maar de waarheid is dat rouwen een persoonlijke reis is, en er is geen vaste tijdslimiet voor jouw rouwproces. Er zijn nog steeds onverklaarbare gevoelens, diepe emoties, onbeantwoorde vragen en verdriet waarover je wilt praten.

Professionele Ondersteuning bij Rouw en Verlies

In tijden van rouw en verlies kan een vertrouwenspersoon met expertise op dit gebied een waardevolle luisteraar zijn en praktische begeleiding bieden.

Ook ik heb rouw- en verlieservaring en dàt in de combinatie met mijn rol als vertrouwenspersoon is er grote kans dat ik uw proces kan begrijpen en ondersteunen.

Uw Vertrouwelijke Gesprekspartner

Uw verhaal is veilig bij mij. Alles wat u met mij deelt, wordt met uiterste vertrouwelijkheid behandeld. Samen kunnen we werken aan het begrijpen en verlichten van uw rouwproces.

low-angle photo of lightened candles
low-angle photo of lightened candles

Bemiddeling: Het Belang van Houding, Gedrag en Communicatie

Bij intermenselijke relaties draait alles om houding, gedrag en communicatie. Emoties kunnen luisteren bemoeilijken, waardoor mensen elkaar niet meer begrijpen en hun eigen standpunten het belangrijkst vinden. Dit kan leiden tot een impasse waaruit ze samen niet meer kunnen komen.

De Rol van een Ervaren Bemiddelaar

Een onafhankelijke bemiddelaar kan de sleutel tot een oplossing zijn. Met jarenlange ervaring in bemiddeling, ben ik bekend met diverse conflictscenario's. Dit omvat situaties binnen verenigingen, conflicten tussen spelers, ouders en kaderleden, alsook mijn rol als buurtbemiddelaar en coördinator van vrijwilligersteams voor Buurtbemiddeling.

Belangrijk om te Weten

Het is cruciaal om te begrijpen dat als ik eenmaal ben gevraagd om als vertrouwenspersoon voor een van de partijen op te treden, ik niet langer als bemiddelaar kan optreden in hetzelfde conflict.

black puzzle piece on white paper
black puzzle piece on white paper

Contact

Blijf er niet langer mee lopen maar ga in gesprek. Praat erover.

info@dimphyvanpoppel.nl

06 41 108 208

U mag mailen, bellen of een sms sturen.

Binnen 2 werkdagen ontvangt u een reactie.

Bergen op Zoom

Werkgebied ong. 60 km.